G-7VYL7J9JJM

لوازم و تجهیزات جوشکاری و برشکاری

لوازم و تجهیزات جوشکاری و برشکاری

لوازم و تجهیزات جوشکاری و برشکاری

در این مقاله از ولکانو درباره لوازم و تجهیزات جوشکاری و برشکاری شما را با تمامی تجهیزات آشنا کرده ایم ، تا برای خرید این محصولات اطلاعات بیشتری همراه خود داشته باشید ، جوشکاری و برشکاری، فرایندهای پُرکاربردی هستند که از آن‌ها در طیف گسترده‌ای از صنایع نظیر؛ تهویۀ مطبوع، خودروسازی، ساخت‌وساز، صنایع فلزی و غیره استفاده‌های بسیاری می‌شود. در جوشکاری، دو یا چندین قطعۀ فلزی با روش‌های مختلفی، به‌صورت دائمی به یکدیگر متصل می‌شوند که این اتصال باید در تنش‌های دمایی، فشار و لرزش‌های وارده استحکام کافی را داشته باشد.

برشکاری اما دقیقاً برعکس جوشکاری است؛ در این فرایند، با ابزارهایی ویژه؛ قطعات فلزی و غیرفلزی که به یکدیگر متصل هستند، بریده شده و از هم جدا می‌شوند.

همچنین در نظر داشته باشید برای خرید لوازم جوشکاری از ولکانو میتوانید از فروشگاه ما دیدن فرمایید .

در مقاله‌ای که پیش روی شماست؛ قصد داریم تا جهت آشنایی شما با این فرایندهای صنعتی پُراهمیت، به انواع آن‌ها گریزی بزنیم و در ادامه نیز مهمترین ابزار لازم برای انجام جوشکاری و برشکاری را خدمتتان معرفی کنیم.

نوع جوشکاری که در صنایع تبریدی مورد استفاده قرار می‌گیرد، قدری با چیزی که از این فرایند در ذهن دارید تفاوت دارد. BRAZING که نوعی لحیم‌کاری محسوب می‌شود، یکی از انواع روش‌های جوشکاری است که در صنعت تبرید کاربردهای گسترده‌ای دارد. دو روش «اکسی استیلن» و «اکسی گاز» که در آن‌ها منبع گرمایی از احتراق یک گاز سوختی با اکسیژن فراهم می‌شود نیز از انواع لحیم‌کاری به شمار می‌روند.

 

در فرایند لحیم‌کاری فلزات نرم با آلیاژ سخت‌تر مانند مس، نقره و برنج؛ ابتدا سیم جوش را ذوب می‌کنند و با انتقال گرمای ایجادشده به محل اتصال دو لوله که بین‌شان درز و شکاف وجود دارد، آن‌ها را به یکدیگر متصل می‌کنند. به همین دلیل هم در انجام این پروسه؛ می‌بایست نقطۀ ذوب لحیم از نقطۀ ذوب هر دو قطعۀ فلزی که بناست به یکدیگر متصل شوند، کمتر باشد؛ اما روند کار در جوشکاری ذوبی که دقیقاً همان فرایندی است که با شنیدن واژۀ جوشکاری، تصویرش در ذهن عموم نقش می‌بندد و با عنوان «جوشکاری برقی» نیز شناخته می‌شود، متفاوت است.

 

در این نوع از جوشکاری، نقطۀ ذوب لحیم‌کاری باید از نقطه ذوب هر دو تکه‌ای که قرار است به یکدیگر وصل شوند، بیشتر باشد تا قسمتی از هر دو قطعه کار را در هم ذوب و چسبندگی مورد نظر را ایجاد کند. در نظر داشته باشید که تفاوت لحیم‌کاری سخت با سایر فرآیندهای جوشکاری این است که در آن، عموماً از فلزی پُرکننده و غیرآهنی استفاده می‌شود.

ابزارهای مورد نیاز جوشکاری BRAZING یا لحیم‌کاری

انجام فرایند جوشکاری در صنایع تبریدی، مستلزم در اختیار داشتن طیف وسیعی از تجهیزات و ابزارهای تخصصی است. در ادامه، بخشی از مهمترین ابزارهایی را که برای انجام جوشکاری BRAZING یا لحیم‌کاری به آن‌ها نیاز دارید، معرفی خواهیم کرد.

 

دستگاه جوش

یکی از اصلی‌ترین تجهیزات مورد نیاز جهت انجام پروسۀ جوشکاری، ماشین جوشکاری است که با نام «دستگاه جوش» نیز شناخته می‌شود. این دستگاه برقی، با ایجاد قوس الکتریکی، اتصالی دائمی را میان قطعات مختلف ایجاد می‌کند. از این وسیله، در کارگاه‌های تولیدی، برای نصب دروپنجره، اتصال سازه‌های فلزی و همچنین جهت انجام پروژه‌های عمرانی مختلف به‌وفور استفاده می‌شود. دستگاه جوشکاری، بسته کاربردهایی که دارد، در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه شده است.

دستگاه جوش

فیلر یا سیم جوش جوشکاری لولۀ مسی

برای اینکه بتوانیم اتصالی دائمی و مقاوم را در یک سازه ایجاد کنیم، نیاز است تا از مادۀ مخصوصی جهت این کار استفاده نماییم. پس از دستگاه‌های جوشکاری، مهم‌ترین تجهیزی که در انجام این فرایند مورد استفاده قرار می‌گیرد، الکترود جوشکاری و فیلر یا سیم جوش است. الکترود، در حقیقت قطعه‌ای رسنای جریان الکتریکی می‌باشد که یک سوی آن از فلز و سوی دیگر آن از ماده‌ای غیرفلزی تشکیل شده است. فیلر یا سیم جوش، سیمی مفتولی با آلیاژهای مشخص است که دمای ذوب آن از قطعۀ کار پایین‌تر می باشد.

فیلر یا سیم جوش جوشکاری لولۀ مسی

کپسول گاز استیلن

گاز استیلن با دارا بودن ارزش حرارتی 3200 درجۀ سانتی‌گراد، جزء پُرحرارت‌ترین گازهای سوختی به شمار می‌رود. با استفاده از این گاز، به‌راحتی می‌توان اکثر فلزات را ذوب کرد؛ اما باید به این نکته نیز توجه داشت که نگهداری از کپسول‌های استیلن، سختی‌های خاص خود را دارد.

کپسول بوتان و پروپان

دو گاز بوتان و پروپان می‌توانند به‌عنوان سوخت‌های جداگانه یا ترکیبی در فرایندها جوشکاری مورد استفاده قرار گیرند. مشعل های پروپان عموماً جهت لحیم‌کاری، خم‌کاری و ایجاد حرارت استفاده می‌شوند.

 

بوتان و پروپان در مقایسه با استیلن؛ دمای شعلۀ کمتری دارند، نگهداری و حمل‌ونقل آن‌ها به‌مراتب آسان‌تر است و قیمت خرید آن‌ها نیز مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌باشد. بعلاوه، خود پروپان نسبت به بوتان گاز سنگین‌تری است که می‌تواند حرارت بیشتری را تولید کند. به‌منظور تولید حرارت مطلوب‌تر، توصیه می‌کنیم که این گازها را در ترکیب با اکسیژن خالص استفاده نمایید.

 

کپسول گاز MAPP برای جوشکاری لولۀ مسی

گاز MAPP مخفف «متیل استیلن پروپادین پروپان» بوده و مخلوطی گازی است که نسبت به سایر ترکیبات گازی خنثی‌تر می‌باشد. همین ویژگی، استفاده و ذخیرۀ آن را برای جوشکاران مبتدی، ایمن می‌سازد.

 

کپسول اکسیژن جوشکاری

کپسول اکسیژن جوشکاری یکی از ابزارهای مهم در صنعت جوشکاری بوده که استفاده از آن بسیار رایج و پُرطرفدار است. برای پیشبرد فرایندهای صنعتی همچون؛ جوشکاری و برشکاری، به شعله‌ای بزرگ و پُرحرارت نیاز داریم؛ در نتیجه، استفاده از اکسیژن خالص گزینۀ محبوبی در میان جوشکاران است تا دمای شعلۀ مذکور را تا حد دلخواه بالا ببرند.

 

جهت خرید کپسول جوشکاری گاز مپ 400 گرمی برند SEASON، گاز MAPP جوشکاری سیار برند BERNZOMATIC، گاز MAPP جوشکاری سیار برند KOMAN’Sو سایر انواع گازهای محافظ جوشکاری با قیمتی مناسب، به سایت فروشگاه اینترنتی ولکانو مراجعه فرمایید.

 

تورچ جوشکاری لولۀ مسی

یکی دیگر از ابزارهای مورد نیاز جهت انجام جوشکاریِ لولۀ مسی و اتصال آن‌ها به یکدیگر، تورچ‌ها هستند. تورچ جوشکاری، وسیله‌ای مکانیکی است که توسط آن می‌توانیم گاز سوختی را ترکیب و حرارت ناشی از آن را، به محلی که قصد انجام جوشکاری داریم هدایت کنیم تا فلزات مد نظر ذوب شوند و سایر مراحل عملیات جوشکاری انجام پذیرد.

 

پودر جوشکاری یا فلاکس جوشکاری

برای انجام لحیم‌کاری در صنایع مختلف، نیاز است تا از واسطه‌های مختلفی به‌صورت پودر یا فلاکس استفاده شود. این مواد که در انواع مختلفی تولید می‌شوند، کیفیت جوش و خاصیت موییئنگی فیلر جوشکاری را در حین کار بیشتر می‌کنند.

 

یکی از انواع فلاکس‌ها؛ «روغن فلاکس» است که با حرارت دیدن، محل قطعۀ کارها را از آلودگی تمیز می‌کند تا فیلر یا سیم جوش راحت‌تر به درون درزها نفوذ کند که این کار سبب پُرشدن درزها و آب‌بندی هرچه بهتر محل می‌گردد. گرچه در برخی از سیم جوش‌ها، آلیاژهایی به‌ کار رفته است که خاصیت مویینگی را بیشتر می‌کنند؛ اما بهتر است برای بهبود نتیجۀ عملیات جوشکاری، به‌هیچ‌عنوان از روان‌سازها و فلاکس‌های پودری غافل نشوید!

 

رگولاتور کپسول اکسیژن و استیلن

رگولاتور وسیله‌ای است که به کمک آن می‌توانید فشار کپسول‌های اکسیژن و استیلن را روی مقداری که برای جوشکاری لازم است، تنظیم کنید. عموماً یک رگولاتور دارای دو فشارسنج است که یکی از آن‌ها، فشار داخل کپسول و دیگری فشار داخل لوله‌های لاستیکی (فشار مصرفی) را نمایش می‌دهد. مهره و رگولاتور در استیلن به‌صورت چپ‌گرد و در اکسیژن راست‌گرد بسته می‌شوند.

 

شلنگ‌های جوشکاری

برای هدایت گاز از کپسول به مشعل، از لوله‌های لاستیکی مخصوصی استفاده می‌شود که از دو شلنگ چسبیده به‌هم و جفت‌شدۀ سه‌لایه تشکیل شده‌اند. جنس لایه‌های داخلی از لاستیک مخصوص، لایۀ میانی از الیاف بافته‌شده و لایۀ خارجی از لاستیک مقاوم ویژه می‌باشد. یکی از ویژگی‌های لایه‌های لاستیکی یادشده، این است که باید حتماً دارای مقاومت زیادی باشند و زود سوراخ نشوند؛ چراکه لایه‌های لاستیکی نامرغوب، ممکن است پس از مدت کوتاهی سخت و خشک شوند و در نهایت ترک بردارند.

 

شلنگ‌های جوشکاری بسته به نوع گاز، در رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند. برای مثال؛ شلنگ کپسول اکسیژن به رنگ سبز یا آبی و شلنگ کپسول استیلن، قرمز رنگ می‌باشد.

 

انواع ابزارهای دستی و محافظتی مخصوص جوشکاری

علاوه‌بر قطعات و تجهیزات یادشده، ابزارهای دستی مختلفی نیز جهت پیشبرد عملیات جوشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ابزارها، جهت آماده‌سازی قطعات فلزی که قرار است جوشکاری روی آن‌ها انجام شود و همچنین برای تمیز کردن و اصلاح عیوب احتمالی قطعات مذکور پس از جوشکاری، کاربرد دارند. یکی از مهمترین ابزارهای دستی «مته‌ها» هستند که جهت ایجاد سوراخ و تمیز کردن حفره‌های موجود در قطعه پس از اتمام جوشکاری، استفاده می‌شوند. مته‌های جوشکاری، بسته به جنس و کاربردشان انواع بسیار متفاوتی دارند.

 

انواع مته ها

كاربرد اصلی مته را مي‌توان به‌طور كلی؛ ايجاد سوراخ‌هایی با سایزهای مختلف از نظر قطر، طول يا عمق قلمداد كرد که در سطوح متفاوتی ایجاد می‌شوند.

 

همانطور که پیش‌تر نیز گفته شد، عملیات جوشکاری عاری از خطر نیست و ازآنجاکه این فرایند، مستقیماً توسط انسان انجام می‌پذیرد؛ بدیهی است که جهت حفاظت فردی از پوست، دست‌ها و اعضای حیاتی همچون چشم‌ها، می‌بایست از تجهیزاتی مخصوص استفاده کنیم. در ادامه، با برخی از مهم‌ترین انواع این تجهیزات آشنا خواهیم شد.

 

عینک جوشکاری

عینک‌های جوشکاری، با دارا بودن لنزهایی تیره، از چشمان شما در برابر قوس‌های الکتریکی ایجاد شده طی فرایند جوشکاری، محافظت می‌کنند. این عینک‌ها انواع مختلفی دارند که بسته به نوع جوشکاری، می‌توانید مدل مناسب آن‌ها را تهیه کنید.

 

لباس مخصوص جوشکاری

شاید در ظاهر، کم‌اهمیت‌ترین بخش تجهیزات حفاظتی، مربوط به لباس‌های جوشکاری باشد. این لباس‌ها که عموماً چندتکه هستند؛ از بدن و پوست ارزشمند شما در برابر برش‌های فلزی، حرارت ناشی از فرایند جوشکاری و دوده‌های حاصل از آن محافظت کرده و از بروز هرگونه مشکل و حساسیت در شما جلوگیری می‌کند.

 

ماسک‌های تنفسی

دود و ذرات آلایندۀ بسیار ریز ناشی از فرایند جوشکاری، برای دستگاه تنفسی به‌شدت مضر و خطرآفرین هستند. ماسک‌های تنفسی با استفاده از فیلترهای مخصوص، به‌شکلی طراحی شده‌اند تا شما را از استنشاق این دودهای سمی، در امان نگه دارند.

 

دستکش‌های محافظ

پس از عینک‌های جوشکاری و ماسک‌های تنفسی، دستکش‌های محافظ رتبۀ سوم مهمترین تجهیزات حفاظت فردی جوشکاری را از آنِ خود می‌کنند. این دستکش‌ها که به آتش و حرارت مقاوم هستند؛ در طول جوشکاری، دستان شما را در هنگام مواجهۀ نزدیک با گرما محافظت کرده و از بروز سوختگی‌های جدی و سایر مشکلات مربوطه ممانعت به عمل می‌آورند.

 

کلاه و گوش‌گیرهای مخصوص

استفاده از کلاه و گوش‌گیرهای ویژه حین انجام جوشکاری، شما را از خطر ناگهانی سقوط اجسام و همچنین صداهای نامتعارف و بلند احتمالی مصون نگاه می‌دارد.

برشکاری لوله‌های مسی و انواع آن

پس از جوشکاری، یکی دیگر از مهمترین فرایندهای صنعتی؛ برشکاری است. طی این فرایند که بسته به نوع آن، با استفاده از تجهیزات مخصوصی انجام می‌شود؛ مواد و قطعات فلزی و غیرفلزی، برش خورده و به ابعاد کوچک‌تر تبدیل می‌شوند. عموماً فلزات نرم‌تر توسط ابزارهای سادۀ دستی و فلزات سنگین و سخت‌تر، توسط ماشین‌آلات مخصوصی که برای انجام برش تهیه شده‌اند، برشکاری می‌شوند.

فروشگاه اینترنتی ولکانو، عرضه‌کنندۀ انواع ابزار جوشکاری و برشکاری با قیمتی رقابتی و ضمانت اصالت کالا در کشور

 

انواع ابزار برش

برای انجام هر یک از روش‌های برشکاری، نیاز است که از ابزارهای به‌خصوصی استفاده شود. برخی از مهمترین ابزارها جهت انجام فرایند برش عبارتند از:

لوله بر لولۀ مسی

لوله‌بر ابزاری است که جهت برش انواع لوله‌های مسی و آلومنیومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تجهیز در کنار ارائۀ برش‌هایی حرفه‌ای، به‌دلیل قابلیت اطمینان و کارایی بی‌نظیرش در ایجاد برش‌های دقیق و باکیفیت و همچنین بدون دفرمگری ذرات حاصل از برش (پلیسه) مشهور است و معمولاً توسط تکنسین‌های تعمیرات کولرهای گازی و اسپلیت‌ها، به‌وفور استفاده می‌شود. لوله‌بر لولۀ مسی؛ عموماً راحت‌تر، سریع‌تر و آسان‌تر از به‌کاربردن جایگزین‌هایی مانند؛ ارۀ لوله‌های مسی و آلومنیومی، فرایند برش را انجام می‌دهد.

 

قیچی برش

از اصلی‌ترین ابزارهای برش فلزات، می‌توانیم به؛ قیچی برش اشاره کنیم. قیچی‌های برشکاری، بسته به قطر و ویژگی فلزی که قرار است آن را قطعه‌قطعه کنند، به دو نوع «قیچی دستی» و «قیچی ماشینی» تقسیم‌بندی می‌شوند. قیچی‌های ماشینی نیز بسته به ساختارشان، در سه نوع؛ قیچی برقی انیورسال، قیچی گیوتین و قیچی گردبر مکانیزه تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

 

سنگ فرز

یکی از قدیمی‌ترین و قدرتمندترین ابزار جهت انجام برشکاری، سنگ فرز است. سنگ فرز که یکی از ابزارهای دستی برش به شمار می‌رود، موتوری الکتریکی دارد که نیروی لازم جهت به حرکت درآوردن دیسک فرز را تولید می‌کند. از این تجهیز، جهت انجام برشکاری، تراشیدن و اصلاح جوش فلزات استفاده می‌ش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


یک × = 8

G-7VYL7J9JJM