G-7VYL7J9JJM

معرفی انواع نازل هوابرش

معرفی انواع نازل هوابرش در ولکانو

معرفی انواع نازل هوابرش

در این مقاله از ولکانو درباره معرفی انواع نازل هوابرش ما به تمامی سوالات شما پاسخ داده ایم و بهترین محصولات را برای شما مقایسه کرده ایم ، همچنین اگر در انتهای مقاله سوالی در ذهن شما باقی مانده باشد میتوانید با پشتیبانی ولکانو تماس بگیرید و بصورت رایگان مشاوره دریافت کنید ، کار اصلی نازل جوشکاری و برشکاری، جهت دادن مستقیم گاز محافظ به حوضچه جوش است. به طور کلی معیار انتخاب نازل برشکاری به کاری که قرار است انجام دهید بستگی دارد. بعضی از نازل‌های جوشکاری به نسبت موارد مشابه خود پوشش دهی گاز بهتری دارند و بعضی دیگر دارای دسترسی بهتری هستند.

 

همچنین در نظر داشته باشید برای خرید انواع نازل هوابرش از ولکانو از فروشگاه اینترنتی ما دیدن فرمایید .

 

سرپیک جوش و برش چیست؟فروشگاه اینترنتی ولکانو مرجع تخصصی جوش و برش

از سرپیک جوش و برش برای برش دادن مواد استفاده می‌شود. ابتدا فلز به وسیله شعله حرارت داده می‌شود تا به رنگ قرمز درآید.

هنگامی که قطعه به این حد از دما رسید، با فشار دادن اهرم در سر پیک برش، اکسیژن به مواد دمیده می‌شود. در سرپیک برش واکنش اکسید شدن تشکیل می‌شود و تولید گرما می‌کند. این حرارت است که سبب ادامه‌دار شدن فرایند برش می‌شود.

نازل برشکاری و جوشکاری

یکی از قسمت‌های اصلی در سرپیک جوش، نازل برشکاری است. کلاهک مسی نازل برشکاری عمل قبل بالا بردن حرارت را برعهده دارد و باعث ذوب شدن فلز می‌شود و در قسمت دوم نازل برشکاری، اکسیژن با حرارت تولید شده واکنش نشان می‌دهد و حرارت بالا رفته و باعث جوش دادن فلز می‌شود. بطور کلی نازل‌های برشکاری مختلفی وجود دارد.

با انتخاب درست نازل برای جوشکاری، می‌توان کار جوشکاری را با نقص کم‌تری انجام داد و دقت کار را بالا برد و در وقت هم صرفه‌جویی کرد. بنابراین نازل جوشکاری نقش بسزایی در فرایند جوشکاری دارد.

با استفاده از تفنگ‌ جوشکاری می‌توانید گزینه‌های متنوعی در مورد انتخاب نازل داشته باشید. البته انتخاب نوع نازل از قبل مشخص نیست و در هنگام جوشکاری مشخص می‌شود.

متاسفانه در کارهای جوشکاری به تجهیزات جوشکاری، اهمیت زیادی داده نمی‌شود و از نازل مناسب برای جوشکاری استفاده نمی‌شود، اگر به این کار اهمیت داده شود تاثیر بسزایی بر روی بهره وری و هزینه کلی صرف شده در کار خواهد داشت.

نازل برشکاری یکی از قسمت‌های سرپیک جوشکاری است که دارای عملکرد خاصی است. جنس این نازل از مس است. این کلاهک مسی و نازل برشکاری با یک سوراخ اکسیژن در مرکز و سوراخ‌های دایره‌ای شکل در اطراف آن برای تهیه گازهای گرم کننده ساخته شده است.

هنگام برش، گازهایی که از قبل گرم شده‌اند از طریق حلقه‌های دایره‌ای شکل به فلز مورد نظر انتقال پیدا می‌کنند. بعد از داغ شدن فلز، از طریق سوراخ مرکزی اکسیژن خارج می‌شود. گرمای فلز با اکسیژن واکنش نشان داده و روند گرم شدن را افزایش می‌دهد و باعث ذوب شدن فلز می‌شود.

جریان اکسیژن که از نازل جاری است، آهن مایع را دفع کرده و باعث برش در سطح فلز می‌شود. برای دستیابی به بهترین برش، نازل به مخلوط شدن سوخت و هوا کمک می‌کند. بنابراین نازل برمبنای اندازه و نوع سوراخ خود، نقش مهمی در جهت‌گیری شعله و تعیین عرض برش دارد.

معیارهای مهم در انتخاب سایز نازل برشکاری

دسترسی جوش محدود:

به‌طور کلی به دلیل ذخیره کردن و همچنین پوشش دهی کافی گاز، باید از نازل بلند استفاده شود. این امر یک قانون کلی محسوب می‌شود. در شرایطی از نازل کوتاه و دارای گلوگاه استفاده می‌شود؛ که دسترسی جوش، موضوع مورد اهمیت باشد.

پاشیدگی های جوش سنگین:

در پروژه‌هایی که پاشش‌های زیادی تولید می‌کنند مانند سطوح چرب، مواد با پایه گالوانیزه، مدار جوش کوتاه، کربن دی اکسید ۱۰۰درصد و… از نازل‌ های کوتاه با سوراخ سایز بزرگ استفاده می‌شود. جنس نازل‌ هم باید از مواد برنجی انتخاب شود.

جریان جوشکاری:

سایز نازل جوشکاری ارتباط مستقیم با جریان جوشکاری دارد یعنی هر مقدار جریان جوشکاری بیشتر باشد، سایز نازل باید بزرگ‌تر باشد. به همین ترتیب در پروژه‌هایی که به جریان جوشکاری کم‌تری نیاز دارند، از نازل‌های جوشکاری در سایزهای کمتر استفاده می‌شود. این امر باعث می‌شود تا در میزان هزینه‌ها صرفه‌جویی شود.

دمای بالا:

برای انجام عملیات‌های جوشکاری که دمای بالایی را تولید می‌کنند باید از نازل‌هایی که برای کارهای سنگین مناسب است استفاده کرد که معمولاً جنس این نازل‌ها از مس است. همچنین در پروژه‌هایی که گرمای متوسط و کم در آن‌ها تولید می‌شود از نازل‌های برنجی که از مقاومت خوبی برخوردار هستند استفاده می‌شود.

لازم به ذکر است که بدانید نازل‌های برنجی در دمای بالای ۴۵۰ درجه نیز دارای عملکرد بهتری هستند و در چنین مواردی از آن‌ها استفاده می‌شود.

جنس مواد نازل برشکاری

نازل از جنس برنج:

در بیشتر نازل‌ها از جنس برنج استفاده می‌شود به دلیل اینکه مقاومت آن‌ها نسبت به ترشحات بالا است و از نازل‌های برنجی برای کارهایی با آمپر پایین و آمپر بالا و همچنین برای کارهایی که نیاز به زمان قوس الکتریکی طولانی‌تری دارند؛ استفاده می‌شود.

نازل از جنس نیکل:

نازل‌هایی وجود دارد که جنس روکش آن‌ها از نیکل است که مزیت‌های فراوانی مانند طول عمر بیشتر، مقاومت بیشتر نسبت به ترشحات و پاشش‌ها دارند. بر روی نازل‌ های مسی روکشی از جنس نیکل قرار می‌دهند و در نتیجه تمام خاصیت‌های نازل مسی را در کنار مقاومت بالاتر نسبت به ترشحات جوش را می‌توانید داشته باشید.

دفع گرمای حاصل از فرایند کار، یکی ازعلت‌های طول عمر بیشتر نازل‌ های از جنس نیکل است. یعنی در حین انجام پروژه جوشکاری درون نازل و بیرون آن خنک باقی می‌ماند. این خصوصیت باعث می‌شود ترشحات کم‌تری به نازل بچسبد. به همین دلیل نازل با روکش نیکل انتخاب مناسبی برای پروژه‌های جوشکاری در رباتیک هستند.

شکل‌های مختلف نازل برشکاری

در نازل برشکاری اشکال مختلفی وجود دارد که برخی از این اشکال کوتاه، بلند، سر راست و دارای گلوگاه هستند. در نازل‌های سر راست قطر داخلی بزرگتر است که تقریبا حدود ۳.۵ اینچ است. ولی معمولا باعث ایجاد برش خوبی نمی‌شوند.

اگر بخواهید برش خوبی داشته باشید، استفاده از نوع گلوگاه بهترین انتخاب محسوب می‌شود و به طور معمول قطری که این نازل‌ها دارند ۱.۲ اینچ است و از آن‌ها برای جوشکاری‌های اتوماتیک استفاده می‌شود.

یکی دیگر از نازل‌هایی که برش خوبی را ایجاد می‌کنند، نوکشان بلند یا کوتاه است و قطر داخلی در نازل‌هایی با نوک بلند، کوچک است و باعث جمع شدن سریع‌تر پاشش‌های جوشکاری می‌شود.

انواع نازل‌ برشکاری و جوشکاری

نازل‌ها درگروه‌های متفاوت، مناسب برای کارهای سنگین و استاندارد وجود دارند. نازل‌هایی که برای کارهای سنگین مناسب هستند دیواره‌های ضخیم‌تری دارند و به دلیل نوع ساختار سنگین آن‌ها، این نازل‌ها در برابر گرما مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهند و به همین نسبت عایق آن‌ها نیز ضخیم‌تر هست و برای کارهایی با گنجایش ۴۰۰ تا ۶۰۰ آمپر مناسب است.

در صنعت از اندازه‌های استاندارد بیشتر استفاده می‌شود و به نسبت نازل‌های سنگین که برای نصب باید پیچانده شوند این نازل‌ها دارای این مزیت هستند که به راحتی نصب می‌شوند و به راحتی قابل تعویض هستند. نازل‌های استاندارد برای کارهایی با آمپر ۱۰۰ تا ۳۰۰ مناسب هستند و دیواره‌های نازک‌تری دارند.

هنگام نصب نازل‌های استاندارد مطمئن باشید که سرک به درستی در جای خود قرار گرفته است. به دلیل اینکه اگر درست قرار گرفته نشود گاز نشت می‌کند و همین مساله باعث می‌شود کیفیت جوشکاری پایین بیاید.

نازل‌های هم‌گرا:

این مدل از نازل‌ها دارای حفره‌ای با قطر ۱۳ تا ۱۵.۵ میلی‌متر هستند. از نازل‌های همگرا در جوشکاری‌های زینک یا پوشش‌دار زینک استفاده می‌شود. نوع کارایی نازل‌ها با نوک هم‌گرا، به این صورت است که باعث می‌شود همگرایی خوبی در گاز خروجی به وجود بیاید و محدوده بیشتری در اطراف حوضچه جوش توسط گاز محافظ پوشش داده می‌شود.

نوع طراحی نازل به شکلی است که باعث می‌شود گاز با سرعت بالایی روی کار تاثیر بگذارد و همین امر باعث می‌شود شرایط اتمسفری، کار را خراب نکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


6 − یک =

G-7VYL7J9JJM